Printar Blog https://blog.printar.my Rakan Percetakan Anda Tue, 03 Jul 2018 02:25:22 +0000 ms-MY hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 144466275 Peluang Kerjaya: Customer Service Crew & Graphic Design cum Production Crew https://blog.printar.my/ms/peluang-kerjaya-customer-service-graphic-designer/ https://blog.printar.my/ms/peluang-kerjaya-customer-service-graphic-designer/#respond Tue, 03 Jul 2018 02:25:22 +0000 https://blog.printar.my/?p=44 Printar Ipoh merupakan sebuah syarikat percetakan di Greentown, Ipoh. Kini kami mencari individu-individu berkelayakan untuk memenuhi jawatan-jawatan berikut: CUSTOMER SERVICE CREW Memberi khidmat terbaik kepada pelanggan. Mengurus pelanggan dan jualan produk percetakan di kedai secara offline & online. Boleh bekerja dalam kumpulan. Gaji akan meningkat mengikut prestasi sales yang berjaya dibawa masuk syarikat. Mempunyai pengalaman ... Read morePeluang Kerjaya: Customer Service Crew & Graphic Design cum Production Crew

The post Peluang Kerjaya: Customer Service Crew & Graphic Design cum Production Crew appeared first on Printar Blog.

]]>
Printar Ipoh merupakan sebuah syarikat percetakan di Greentown, Ipoh. Kini kami mencari individu-individu berkelayakan untuk memenuhi jawatan-jawatan berikut:

CUSTOMER SERVICE CREW

 • Memberi khidmat terbaik kepada pelanggan.
 • Mengurus pelanggan dan jualan produk percetakan di kedai secara offline & online.
 • Boleh bekerja dalam kumpulan.
 • Gaji akan meningkat mengikut prestasi sales yang berjaya dibawa masuk syarikat.
 • Mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya 6 bulan dalam bidang berkaitan.
 • Fresh grads dialu-alukan.

GRAPHIC DESIGNER CUM PRODUCTION CREW

 • Mahir software Adobe Illustrator dan memiliki kreativiti yang tinggi untuk hasilkan artwork professional.
 • Boleh bekerja dengan pengawasan minima.
 • Boleh bekerja dalam kumpulan.
 • Mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya 6 bulan dalam bidang berkaitan.
 • Fresh grads dialu-alukan.

Jika berminat, emelkan resume dan gaji dipohon kepada hr@printar.my

Sila sertakan Cover Letter atau pengenalan diri dalam emel. Terima kasih.

The post Peluang Kerjaya: Customer Service Crew & Graphic Design cum Production Crew appeared first on Printar Blog.

]]>
https://blog.printar.my/ms/peluang-kerjaya-customer-service-graphic-designer/feed/ 0 44
[VIDEO] Proses Mencetak Booklet https://blog.printar.my/ms/video-proses-mencetak-booklet/ https://blog.printar.my/ms/video-proses-mencetak-booklet/#respond Wed, 27 Jun 2018 16:56:26 +0000 https://blog.printar.my/?p=39 Ingin ketahui bagaimana proses mencetak booklet? Bermula dari terima artwork dari klien, kami akan buat pre-press, untuk memastikan artwork dalam format yang betul, saiz yang betul, ada bleed. Lepas semuanya dah OK, dokumen akan dicetak. Lebihan kertas akan dipotong ikut saiz yang dikehendaki. Proses akhir ialah untuk stapler (saddle stitch) di tengah-tengah booklet. Seterusnya boleh ... Read more[VIDEO] Proses Mencetak Booklet

The post [VIDEO] Proses Mencetak Booklet appeared first on Printar Blog.

]]>

Ingin ketahui bagaimana proses mencetak booklet?

Bermula dari terima artwork dari klien, kami akan buat pre-press, untuk memastikan artwork dalam format yang betul, saiz yang betul, ada bleed.

Lepas semuanya dah OK, dokumen akan dicetak. Lebihan kertas akan dipotong ikut saiz yang dikehendaki.

Proses akhir ialah untuk stapler (saddle stitch) di tengah-tengah booklet. Seterusnya boleh lipat dan siap.

Berminat nak tempah booklet untuk company profile atau buku program? Jom tempah booklet printing dengan Printar.

The post [VIDEO] Proses Mencetak Booklet appeared first on Printar Blog.

]]>
https://blog.printar.my/ms/video-proses-mencetak-booklet/feed/ 0 39
Salam Aidilfitri untuk semua pelanggan beragama Islam https://blog.printar.my/ms/salam-aidilfitri-untuk-semua-pelanggan-beragama-islam/ https://blog.printar.my/ms/salam-aidilfitri-untuk-semua-pelanggan-beragama-islam/#respond Sat, 16 Jun 2018 00:25:13 +0000 https://blog.printar.my/?p=34 Salam dan Hi, Dalam kerendahan diri ada ketinggian budi, dalam kemiskinan harta, ada kekayaan jiwa. Dalam kelembutan lidah ada juga keterlanjuran kata, dalam gurau dan senda tentu ada kesilapan dan dosa. Mohon maaf andai ada salah dan silap, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN Dengan ingatan tulus ikhlas daripada kami semua di Printar ... Read moreSalam Aidilfitri untuk semua pelanggan beragama Islam

The post Salam Aidilfitri untuk semua pelanggan beragama Islam appeared first on Printar Blog.

]]>
Salam dan Hi,

Dalam kerendahan diri ada ketinggian budi, dalam kemiskinan harta, ada kekayaan jiwa.

Dalam kelembutan lidah ada juga keterlanjuran kata, dalam gurau dan senda tentu ada kesilapan dan dosa.

Mohon maaf andai ada salah dan silap,
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN
Dengan ingatan tulus ikhlas daripada kami semua di Printar Ipoh & Bangi.

Buat makluman semua pelanggan kami yang dikasihi,
Printar Ipoh akan ditutup mulai hari Khamis 14 Jun 2018, sempena cuti Hari Raya Aidilfitri.

Kami akan kembali beroperasi pada

 • Printar Ipoh : 21 Jun 2018 (Khamis)
 • Printar Bangi : 25 Jun 2018 (Isnin)

Kami mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin kepada semua pelanggan kami yang beragama Islam dan selamat bercuti kepada semua. Semoga cuti panjang ini akan mengeratkan silaturrahim keluarga tersayang yang dekat dan jauh.

Anda masih boleh menghantar order dan menghubungi kami melalui emel jika terdapat sebarang pertanyaan. Terima kasih

The post Salam Aidilfitri untuk semua pelanggan beragama Islam appeared first on Printar Blog.

]]>
https://blog.printar.my/ms/salam-aidilfitri-untuk-semua-pelanggan-beragama-islam/feed/ 0 34
Nama Pencetak Wajib Ada Pada Bahan Kempen Pilihanraya https://blog.printar.my/ms/nama-pencetak-bahan-kempen-pilihanraya/ https://blog.printar.my/ms/nama-pencetak-bahan-kempen-pilihanraya/#respond Sat, 14 Apr 2018 17:21:29 +0000 https://blog.printar.my/?p=21 Adakah peraturan terbaru SPR sempena kempen kali ni akan menguntungkan syarikat printing? Di Malaysia ni, rasanya tak lengkap pilihanraya kalau tak nampak banner, bunting dan bendera di sepanjang jalan. Di sinilah offline marketing dan branding yang bagus, akan mampu membuatkan pengundi atas pagar buat keputusan untuk mengundi berdasarkan bilangan bendera yang dia nampak sepanjang jalan ... Read moreNama Pencetak Wajib Ada Pada Bahan Kempen Pilihanraya

The post Nama Pencetak Wajib Ada Pada Bahan Kempen Pilihanraya appeared first on Printar Blog.

]]>
Adakah peraturan terbaru SPR sempena kempen kali ni akan menguntungkan syarikat printing?

Di Malaysia ni, rasanya tak lengkap pilihanraya kalau tak nampak banner, bunting dan bendera di sepanjang jalan. Di sinilah offline marketing dan branding yang bagus, akan mampu membuatkan pengundi atas pagar buat keputusan untuk mengundi berdasarkan bilangan bendera yang dia nampak sepanjang jalan keluar rumah ke pusat mengundi.

SPR sejak tahun 2012 telah mengeluarkan peraturan baru berkaitan dengan bahan kempen pilihanraya bercetak, seperti banner, bunting, flyers dan sebagainya. Tapi penguatkuasaan daripada Pasukan Penguatkuasan Kempen Pilihanraya (PP-KPR) tak meluas.

BN dengan bajet berjuta ringgit memang dah mula kempen dari minggu ni lagi. Bendera dan banner kain

Berikut ialah buku panduan soal jawab berkaitan dengan PP-KPR.

KELEBIHAN

Anda nampak tak apa yang best kali ini?

Ni basically merupakan free advertising. Macam orang buat kad kahwin. Mesti ada info kedai yang buat kad kahwin tu.

Parti politik pun terpaksa akur dengan peraturan yang dibuat oleh SPR kali ini. Semua bahan bercetak kena ada logo parti, nama syarikat pencetak dan no telefon.

SEBAB

Antara sebab SPR buat peraturan macam ni, antaranya ialah nak tahu siapa yang buat banner ‘fake’. Dah banyak kali dah berlaku camni. Sebabnya ada pihak yang cuba untuk provoke samada dengan bentuk tulisan yang kasar ataupun gambar yang tak sopan.

Contoh kalau ada pihak A yang buat banner undilah si X, tapi mesej dia lain macam je, memang kita tahu la, bukan pihak A yang buat. Tapi pihak B yang saja nak psiko pengundi kawasan tersebut.

MASALAH

Selain nama syarikat percetakan tu ada pada banner, akan timbul isu juga bila kita tahu siapa yang cetak. Tengok contoh banner BN baru-baru ni, dah kantoi la BN tempah dengan company dari Shanghai.

Aku fikir lebih baik la guna company proksi yang Sdn Bhd, yang takde kaitan langsung dengan orang BN sebagai pemegang saham di syarikat tersebut untuk uruskan order di China. Memang la betul print kat China memang murah.

ISU-ISU LAIN

1. Aku nampak kemungkinan ada je parti yang akan letak nama company yang tak tepat. Kalau dah beribu-ribu bahan kempen, adakah SPR ada masa nak check satu persatu?

2. Kemungkinan tulisan akan jadi sangat halus kalau sekadar fotostat saiz A6.

3. Staf pihak berkuasa tempatan (PBT) dan staf SPR terpaksa tambah kerja nak ronda dan pantau bahan kempen yang tak ikut peraturan.

KESIMPULAN

Peraturan terbaru SPR ni memang satu cara terbaik untuk promosi kedai printing. Bayangkan beribu-ribu banner ada nama kedai kita. Sepanjang tempoh 11 hari kempen, ada je di jalan. Kalau print flyers dan simpan di rumah, orang boleh terus call kalau nak dapatkan printing service.

The post Nama Pencetak Wajib Ada Pada Bahan Kempen Pilihanraya appeared first on Printar Blog.

]]>
https://blog.printar.my/ms/nama-pencetak-bahan-kempen-pilihanraya/feed/ 0 21
Tempahan Sampul Duit Raya 2018 Kini Dibuka https://blog.printar.my/ms/tempahan-sampul-duit-raya-kini-dibuka/ https://blog.printar.my/ms/tempahan-sampul-duit-raya-kini-dibuka/#respond Thu, 22 Mar 2018 05:32:13 +0000 https://blog.printar.my/?p=4 [ATTN BISNES OWNER] TAHUN NI ANDA WAJIB BAGI DUIT RAYA PAKAI #SAMPUL ADA BRAND KORANG! πŸ’΅ KENAPA KENA TEMPAH SAMPUL DUIT RAYA TAHUN NI? βœ” teknik nak promote brand/bisnes korang yang paling simple βœ” boleh hadiahkan kepada pelanggan/klien anda time bulan Ramadan🎁 βœ” bagi hadiah & sedekah semasa bulan puasa dapat #pahala berlipat ganda tau ... Read moreTempahan Sampul Duit Raya 2018 Kini Dibuka

The post Tempahan Sampul Duit Raya 2018 Kini Dibuka appeared first on Printar Blog.

]]>
[ATTN BISNES OWNER] TAHUN NI ANDA WAJIB BAGI DUIT RAYA PAKAI #SAMPUL ADA BRAND KORANG! πŸ’΅

KENAPA KENA TEMPAH SAMPUL DUIT RAYA TAHUN NI?
βœ” teknik nak promote brand/bisnes korang yang paling simple
βœ” boleh hadiahkan kepada pelanggan/klien anda time bulan Ramadan🎁
βœ” bagi hadiah & sedekah semasa bulan puasa dapat #pahala berlipat ganda tau
βœ” yela.. sampai bila nak bagi duit raya guna sampul ada logo company lain?
βœ” lagipun lepas habis raya pun masih boleh pakai untuk bagi duit time kenduri kahwin dll
βœ” nak design evergreen? boleh request kat designer kami! 😍

OK LA BOSS. CAMNE NAK ORDER?

Tahun ni Printar buat promosi EARLY BIRD bermula 15 Mac sehingga 15 April 2018.

Jimat tau..
Hanya RM299 untuk 1250pcs sampul (250 pack)
Selepas 15 April, harga akan kembali asal RM349

Kalau nak senarai harga penuh, anda boleh klik page info Sampul Duit Raya.

Kami ada banyak pilihan design. Tinggal nak letak BRAND korang je. Kalau nak custom design pun boleh, tak ada masalah.

BERMINAT NAK ORDER? Sila klik link di bawah

TEMPAH SAMPUL DUIT RAYA MURAH

⏱Cepat.. Jangan tunggu lagi! Promosi #EARLYBIRD bakal berakhir!

The post Tempahan Sampul Duit Raya 2018 Kini Dibuka appeared first on Printar Blog.

]]>
https://blog.printar.my/ms/tempahan-sampul-duit-raya-kini-dibuka/feed/ 0 4